• Search form

26.08.2024 | 12:51

Romska poezija i muzika u završnici Teatrijuma

Romska poezija i muzika u završnici Teatrijuma

Publika četvrtog izdanja pozorišta Teatrijum imaće priliku da 31. avgusta, na svečanom zatvaranju, živa u posebnom programu posvećenom romskoj poeziji i muzici.

Program će početi predstavom „Garavi sokak“ u izvođenju studenata druge godine glume Akademije umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Tihomira Stanića i Marka Misirače.

„Garavi sokak“ Mike Antića je pesnička zbirka koja na dirljiv i autentičan način oslikava život i dušu romskog naroda, prožetu slobodom, tugom i ljubavlju prema životu.

Potom su najavljeni nastupi gostiju: Zlatomira Jovanovića, predsednika Udruženja romskih književnika, koji će se predstaviti svojom poezijom, te i benda Veseli Nanomirci, koji izvodin romsku muziku. Među učesnicima će biti i Tihomir Stanić, jedan od osnivača Teatrijuma.

Publiku Teatrijuma u poslednjoj nedelji avgusta očekuju večeri ispunjene  smehom i muzikom.

Kvintet Da Kapo sa glumcima Zoranom Ćosićem i Aleksandrom Lazićem publici će približiti 26. avgusta stihove Duška Trifunovića programom ,,Po meni se ništa neće zvati”.

Ljubavna komedija “Ljubav i padeži” francuskog umetnika Arnauda Humberta biće igrana 27. avgusta. Priča prati zbivanja jednog zaljubljenog Francuza, koji dolazi u Srbiju sa željom da nauči jezik kako bi zaprosio svoju devojku.

Za 28. avgust najavljena je komedija “Do guše u pelenama” autorke Ružice Vasić, koja kroz niz duhovitih događaja preispituje porodične odnose prilikom dobijanja prinove.

Kabaretsku predstavu „Ljubavni vremeplov 2” publika će imati priliku da pogleda 29. avgusta. Glumice Milica Janketić i Vesna Stanković pripovedaju priče o velikim ljubavima značajnih ljudi srpske istorije. Neke od ličnosti o kojima će pričati su Laza Kostić, Mina Karadžić i Branko Radičević, Miloš Crnjanski i mnogi drugi.

Premijerno izvedenu početkom avgusta u Teatrijumu, renesansnu komediju  “Mušica”, u režiji Radeta Josipovića, moguće je pogledate još jednom 30. avgusta. U “Mušici” su prikazani tipični likovi renesansne komedije - neverna žena, naivni muž, lopov-prevarant i korumpirani policajac. Svi su lascivni, sebični i njihov humor potiče iz  njihove fizičke pojave.

Program za decu biće zatvoren predstavom “Tri musketara” 31. avgusta.

(SEEcult.org)

Video
21.06.2024 | 21:54

VOĐENJE: Luka Marjanović – Nevolje u raju

Luka Marjanović: Nevolje u raju, Galerija Doma omladine Beograda, 11-23. jun 2024.