• Search form

18.07.2024 | 21:14

7. Dunav film fest u Smederevu

7. Dunav film fest u Smederevu

Međunarodni filmski festival Dunav Film Fest (DFF) biće održan sedmi put od 20. do 25. avgusta u Malom gradu Smederevske tvrđave, a premijerno će prikazati najznačajnija ostvarenja podunavske kinematografije.

Publika će pod vedrim nebom moći da uživa u više od 30 ostvarenja podeljenih u četiri programske celine na četiri atraktivne lokacije u Smederevu.

I sedmo izdanje DFF-a obeležiće zapažena ostvarenja prestižnih festivala, veliki broj domaćih i regionalnih premijera, nagrađivani i filmovi priznatih reditelja, kao i filmovi mladih autora i autorki čije karijere su tek na početku, saopštili su organizatori.

Saradnja sa Telekomom Srbija biće nastavljena i ove godine, a publika će imati priliku da premijerno pogleda prve dve epizode serije koja će uskoro biti emitovana na televiziji.

Dunav Film Fest je takmičarskog karaktera, a nagradu “Dunavska lađa” za najbolji film u takmičarskoj selekciji dodeljuje stručni žiri sastavljen od renomiranih filmskih profesionalaca.

Glavna lokacija festivala je Mali grad Smederevske tvrđave, dok će publika i dalje uživati na lokacijama poput Dunavskog parka, Platoa kod Кarađorđevog duda i u Centru za kulturu Smederevo.

(SEEcult.org)

Video
21.06.2024 | 21:54

VOĐENJE: Luka Marjanović – Nevolje u raju

Luka Marjanović: Nevolje u raju, Galerija Doma omladine Beograda, 11-23. jun 2024.