• Search form

14.08.2024 | 19:22

Baletske zvezde Boljšoja u Sava centru

Baletske zvezde Boljšoja u Sava centru

Gala koncert Baleta Boljšoj teatra biće održan 13. septembra u Sava centru u Beogradu, gde su zvezde jednog od najboljih i najstarijih baletskih ansambala na svetu poslednji put nastupile davne 1979. godine.

Biće izvedena najlepša baletska dela uz varijacije i duete originalne tehničke i stilske prefinjenosti klasičnih dela, najavili su organizatori.

Vrhunski prvaci i solisti će izvoditi delove iz baleta „Labudovo jezero“, „Uspavana lepotica“, „Spartak“, „Don Kihot“, „Korsar“, „Talisman“ i mnogih drugih, ali i antologijska savremena ostvarenja koreografa Maura Bigoncetija i Vejna Mekgregora.

Baletski ansambl Boljšoja u umetničkom izrazu čuva tradiciju klasičnog baleta, ali i pronosi neprevaziđenu slavu tog moskovskog teatra koji je pre 248 godina osnovala carica Katarina Velika.

Pokrovitelj povratka umetnika Boljšoj baleta na scenu Sava centra je kompanija NIS, koja je omogućila da celokupan prihod od prodaje karata bude doniran za podršku talentovanoj deci i mladim umetnicima u Srbiji.

Ulaznice za taj jedinstveni baletski spektakl mogu se kupiti na prodajnim mestima Ticket Vision i preko onlajn servisa tickets.rs

*Foto: pixabay

(SEEcult.org)

Video
21.06.2024 | 21:54

VOĐENJE: Luka Marjanović – Nevolje u raju

Luka Marjanović: Nevolje u raju, Galerija Doma omladine Beograda, 11-23. jun 2024.