• Search form

30.08.2024 | 17:51

Košin ponovo u Beogradu

Košin ponovo u Beogradu

Britanski elektro bend Košin (Kosheen) nastupiće ponovo u Beogradu 19. oktobra u Dorćol platzu, gde će obeležiti 25 godina postojanja.

Predvođen pevačicom Šan Evans (Sian Evans), bend Košin je poslednji put gostovao u Beogradu 2022. godine na Ušću, na Belgrade Beer Festu, a  prvi put je 2022. godine

Postali su poznati početkom veka zahvaljujući hitu “Hide U” sa debitanskog albuma “Resist”, koji je dostigao platinasti tiraž, a usledili su crossover hitovi “Catch”, “Hungry” i “All In My Head” koji su ih vinuli na vrh britanskih top lista. Grupa je dospela na prvo mesto na muzičkim listama u Velikoj Britaniji i Evropi i osvojila brojne nagrade jedinstvenim spojem breakbeat ritmova drum’n’bass i kovencionalnijanih pesama, koje oličava pevačica i autorka tekstova Šan Evans.

Bend Košin objavio je pet studijskih albuma, a nakon višegodišnje pauze turneja, vratio se 2019. godine na scenu u punoj snazi, kao jedan od glavnih izvođača na brojnim britanskim i evropskim festivalima.

Veliku prekretnicu u njihovom radu je označila turneja širom Velike Britanije 2021. godine na kojoj su proslavili 20 godina svog legendarnog albuma “Resist”.

Na koncertu 19. oktobra u Dorćol Platzu Košin će izvoditi svoje najbolje pesme iz proteklih 25 godina.

Ulaznice po ceni od 2.500 dinara mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Ticket Vision i preko onlajn servisa tickets.rs.

*Naslovna fotografija: Jess Middleton, 2023.

(SEEcult.org)

Video
21.06.2024 | 21:54

VOĐENJE: Luka Marjanović – Nevolje u raju

Luka Marjanović: Nevolje u raju, Galerija Doma omladine Beograda, 11-23. jun 2024.